medicin för öroninfektioner http://sverigepiller.com/ större sjöar psykisk hälsa

Vlastuin Group kiest voor duurzaamheid

Nieuws >>

KESTEREN - Vlastuin Group, de moederorganisatie van trailerbouwer D-TEC, nam deze maand 3.548 zonnepanelen in gebruik. ‘Het uiteindelijke doel is een reductie van 25 procent op ons energieverbruik, wat gelijk staat aan circa 926.400 kilo minder CO2-uitstoot’, aldus directeur-eigenaar Gerrit van Vlastuin.

Het totale project bevat ongeveer 4.650 zonnepanelen. ‘Als eerste hebben we nu onze assemblagehal voorzien van zo’n 1.400 zonnepanelen, waarna 2.200 panelen op ons nieuwe logistieke centrum volgden. Medio volgend jaar zullen de laatste 1.100 panelen worden gerealiseerd op onze nieuwe servicelocatie en op het dak van het nieuwe hoofkantoor in Kesteren.’

 

 ‘Niet het nieuwe asbest’

Vlastuin Group koos voor de N-tyoe Bifacial glas-glas panelen van het merk Jolywood. Dit op advies van hun leverancier Energie+dak. N-tyoe Bifacial glas-glas panelen zijn in aanschaf wat duurder, maar hebben een hoger rendement. Ook hebben deze panelen een prestatiegarantie van 30 jaar. ‘Door de gegarandeerde recyclebaarheid van maar liefst 95,5 procent zorgen we er ook voor dat deze panelen in de toekomst niet het nieuwe asbest worden. Met deze paneelsoort heeft Vlastuin Group één van de beste panelen die in de markt verkrijgbaar zijn’, stelt William Arends, accountmanager bij Energie+dak. 

 

Rentmeesterschap

 

Vlastuin Group is een echt familiebedrijf en de laatste drie jaar zijn de oudere kinderen van Gerrit van Vlastuin actief betrokken bij grotere investeringen. ‘Met elkaar hebben we gekozen voor het investeren in zonnepanelen. Dit past uitstekend in onze visie op duurzaamheid en korte en lange termijn investeringen. We zijn ons ervan bewust dat we zorg moeten dragen voor het milieu, zoals een rentmeester die niet alleen zijn keuzes maakt voor de opbrengsten op korte termijn, maar veel meer ook zorg draagt voor de toekomst’, licht Van Vlastuin toe. Niet zonder reden zetten juist zijn kleinkinderen daarom de eerste zonnepanelen officieel in werking.

 

 Familie van Vlastuin bij de ingebruikstelling van de zonnepanelen. 

 

Kesteren 14/07/2021

Terug